Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2021

«Для дитини СІЗО чи кабінет слідчого - не місце для допиту», - ювенальний прокурор Алла МОРОЗ

   Сьогодні, 02 листопада 2021 року, в адміністративній будівлі ГУНП в Кіровоградській області по вул. Дворцовій, 6А, відбулося відкриття другої із трьох запланованих по Кіровоградській області «Зелених кімнат» для опитування дітей, постраждалих від злочинів.

«Безмежно надихаюсь, коли давня мрія втілюється в життя! Відкриття другої такої кімнати в області – яскраве тому підтвердження. Вдячна керівництву поліції та обласній владі за якісну реалізацію в найкоротший термін вказаного проекту. Адже, для дитини СІЗО чи кабінет слідчого - не місце для допиту», - зазначила Алла Мороз, керівник відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству прокуратури області, під час виступу на означеному заході.
 
Довідково:
«Зелена кімната» – це сучасна ефективна форма роботи з неповнолітніми, надання соціально-психологічної та правової допомоги дітям уразливих категорій, тим, які потерпіли від злочинних посягань або стали свідками злочину.
Принцип «зеленої кімнати» полягає в тому, що дитина, у комфортних насамперед для неї умовах, спілкується віч на віч із спеціалістом - психологом, а інші учасники слідчої дії знаходяться поза межами кімнати, за спеціальним одностороннім склом, через яке дитина нікого не бачить. Процес спілкування фіксується на відеокамери та у подальшому використовується як доказовий матеріал у рамках кримінального провадження.
У вересні поточного року аналогічна кімната відкрита у райвідділі поліції в м.Олександрія.
 

кількість переглядів: 1535