Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.10.2021

Службова недбалість зі збитками 450 тис грн: поставили закладам освіти за бюджетні кошти неякісне вугілля

   За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру виконувачу обов’язків начальника відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму виконавчого комітету однієї із сільських рад Добровеличківського району за фактом службової недбалості, що завдало тяжких наслідків державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України).

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що виконувач обов’язків керівника відділу освіти неналежно виконала свої службові обов’язки, що призвело до поставки садочкам та школам неякісного вугілля, чим завдала державі збитків на суму більше 450 тис. грн.
Зокрема, вугілля кам’яне, поставлене товариством для потреб відділу освіти сільської ради не відповідало вимогам Закону України «Про публічні закупівлі» в частині невідповідності технічних та якісних характеристик вугілля тендерній документації та  договору про закупівлю товарів.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі СУ  ГУ НП в Кіровоградській області.
 Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1832