Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2021

Заволодіння бюджетними коштами під час ремонту доріг: судитимуть підрядника

   За процесуального керівництва Олександрійської окружної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора приватного підприємства за фактом  заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення ( ч.2 ст.191, ч.1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, обвинувачений, згідно з умов договору із  селищною радою Світловодського  району,  виконував будівельні роботи із реконструкції кількох вулиць селища.  Під час робіт підрядник  вчинив заволодіння бюджетними коштами селищної ради шляхом невиконання зазначених у проектно  кошторисній документації робіт та склав  недостовірні акти виконаних робіт, заволодівши у такий спосіб  106 тис грн бюджетних коштів.
Подальшу доля обвинуваченого вирішувати суд. У разі доведення вини  керівнику підприємства  за скоєне загрожує обмеження волі або позбавлення волі строком до 5 років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1758