Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2021

Керівник Кіровоградської обласної прокуратури провів робочу зустріч із питань захисту прав журналістів

   В обласній прокуратурі за ініціативи її керівника  Володимира Твердохліба відбулася робоча зустріч з головою Кіровоградської обласної організації Національної спілки журналістів України Петром Мельником та регіональним представником ГО «Інститут масової інформації» у Кіровоградській області Павлом Лісніченком, на якій розглянуто питання протидії кримінальним правопорушенням, учиненим стосовно журналістів, розслідування фактів переслідування та перешкоджання професійній журналістській діяльності.

Володимир Твердохліб зазначив, що свобода слова є однією із гарантій становлення правової української державності. Саме тому свободу слова, як особливу цінність, кожна демократична країна зобов’язана захищати.
«На жаль, у повсякденному житті та роботі журналістів трапляються випадки порушення цих прав  та вчинення стосовно представників медіа злочинів. Позиція правоохоронців тут однозначна  -  злочини проти журналістів неприпустимі, і кожен такий факт має отримати правову оцінку», - наголосив прокурор.  
За словами керівника облпрокуратури  на Кіровоградщині,  порівняно з іншими областями України, ситуація  щодо діяльності журналістів не така гостра,  є поодинокі випадки порушення  прав. На даний час правоохоронними органами здійснюється досудове розслідування у 7 кримінальних провадженнях, вчинених стосовно журналістів.  Поінформував, що задля ефективного розслідування у прокуратурі наразі створено міжвідомчу робочу групу, до складу якої увійшли керівники підрозділів прокуратури та співробітники Нацполіції, СБУ, ДБР та УСР. Регулярно відбуваються заслуховування стану досудового розслідування у цих справах, хід слідства перебуває на постійному контролі.
"Ми зацікавлені  і розуміємо важливість діалогу правоохоронців та медіа, а тому у   межах компетенції будемо реагувати аби випадків перешкоджання  професійній журналістській діяльності було якомога менше," – зазначив Володимир Твердохліб.
Задля ефективності та узгодження роботи правоохоронних органів  у протидії кримінальним правопорушенням проти журналістів до складу міжвідомчої робочої групи також будуть включені представники ЗМІ, вирішили на зустрічі.  
За підсумками обговорення окреслено подальші кроки співпраці у сфері захисту прав журналістів та взаємодії.

кількість переглядів: 1391