Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.10.2021

Хабар за безперешкодну торгівлю неякісним алкоголем: на вимаганні викрито поліцейського районного відділу поліції

   За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури затримано начальника сектору поліцейської діяльності  одного із районних  управлінь поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що начальник сектору поліцейської діяльності вимагав від підприємця щомісячне надання йому неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів в розмірі 5 тис грн, обіцяючи взамін безперешкодне здійснення діяльності з реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів, а також не вжиття заходів щодо виявлення та припинення правопорушень, не складання стосовно нього правоохоронцями матеріалів про адмінправопорушення.
Затримано поліцейського при отриманні чергової суми неправомірної вигоди.
На даний час працівнику поліції повідомлено про підозру, вирішується питання щодо застосування запобіжного заходу та відсторонення від посади.
Досудове розслідування провадження здійснюють слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Кропивницькому) Територіального управління Державного бюро розслідувань.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1642