Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2021

За порушення вимог антикорупційного законодавства колишнього сільського голову притягнуто до адмінвідповідальності

   За участі Кіровоградської обласної прокуратури голову однієї із сільських рад колишнього Долинського району судом визнано винним у порушенні вимог антикорупційного законодавства та накладено штраф.

Так, у листопаді минулого року тодішній сільський голова, незадовго до припинення своїх повноважень, у порушення вимог законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, від імені ради уклав угоди про поновлення терміну дії договорів оренди земельних ділянок з рідним братом. При цьому чиновник не повідомив в установленому законодавством порядку про наявність у нього реального конфлікту інтересів.
Постановою Долинського районного суду посадовця визнано винним за ч. 1 ст. 1727, ч. 2 ст. 1727 КУпАП, та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Рішення суду набрало законної сили.
 
Довідково:
Під реальним конфліктом інтересів у Законі України «Про запобігання корупції» розуміють суперечність між приватним інтересом особи та її службовими чи представницькими повноваженнями, що впливає на об’єктивність або неупередженість прийняття рішень, або на вчинення чи невчинення дій під час виконання зазначених повноважень.

кількість переглядів: 1555