Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2021

Незаконне видобування гнейсу на загальну суму 33 млн грн: судитимуть колишнього керівника кар’єру на Кіровоградщині

    За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури завершено досудове розслідування за обвинуваченням колишнього директора товариства з обмеженою відповідальністю  у незаконному видобуванні корисних копалин загальнодержавного значення (ч. 4 ст. 240 КК України).

За даними досудового розслідування, обвинувачений, вчинив незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення  - гнейсів, шляхом проведення буро-вибухових робіт у  період зупинення дії спеціального дозволу. Зокрема, він подав заявку на проведення вибухових робіт до підрядної організації та не проінформував останню про незаконність такої діяльності. Таким чином, на кар’єрі у незаконний спосіб було видобуто корисних копалин на загальну суму понад  33 млн  грн, чим спричинено збитки державі у зазначеному розмірі.
Наразі  обвинувальний акт скеровано на розгляд суду. У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання від 5 до 8 років ув’язнення.
Досудове розслідування провадження здійснювали слідчі  слідчого управління ГУ Нацполіції в Кіровоградській області.
 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1278