Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2021

Депутата за участь у голосуванні в умовах реального конфлікту інтересів притягнуто до адмінвідповідальності

   Депутата однієї з сільських рад Кіровоградської області визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених ч.1 ст. 172-7, ч.2 ст.172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

     Вказаний депутат сільської ради, не повідомив сільську раду про наявність у нього реального конфлікту інтересів у розумінні та відповідно до вимог ч.1, 2 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції» та прийняв участь у голосуванні за рішення про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок своїй дружині та синові, за що у серпні 2021 року був визнаний винним у вчиненні корупційних правопорушень за ч.1 ст. 172-7, ч.2 ст.172-7 КУпАП.
    Рішення суду набрало законної сили.
 
          ДОВІДКОВО:
      Відповідно до частини першої статті 28 вищезазначеного Закону Особи, зазначені у пунктах 12 частини першої статті 3 Закону зобов’язані:  вживати заходів щодо недопущення виникнення реального, потенційного конфлікту інтересів;  не вчиняти дій та не приймати рішень в умовах реального конфлікту інтересів; вжити заходів щодо врегулювання реального чи потенційного конфлікту інтересів.
      Відповідно до підпункту «б» пункту 1 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» суб’єктами, на яких поширюється дія цього, є депутати місцевих рад.

кількість переглядів: 1252