Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2021

10 років ув’язнення за ДТП з шістьма загиблими та двома травмованими

    Олександрівський районний суд  розглянув  обвинувальний акт та виніс вирок  водію  мікроавтобусу визнавши його  винним  у  порушенні правил безпеки дорожнього руху, внаслідок чого загинуло шестеро людей та ще двоє травмувалося ( ч.3 ст. 286 КК України).

Дорожньо-транспортна пригода сталася 19 липня 2014 року, близько 08:00 поблизу с. Івангород. Обвинувачений, на пасажирському мікроавтобусі Renault Trafic, рухаючись по автодорозі Олександрівка–Кіровоград–Миколаїв. не розрахував швидкість і допустив зіткнення з вантажним автомобілем, який стояв  на проїжджій частині із включеною аварійною сигналізацією. У результаті зіткнення шестеро пасажирів  мікроавтобуса отримали тілесні ушкодження, які виявилися несумісними із життям та  призвели до смерті. Ще двоє отримали ушкодження середньої тяжкості.
За інформацією  процесуального прокурора Ігоря Васильків  суд дослухався до позиції прокуратури, врахував усі зібрані слідством докази вини обвинуваченого, визнав водія винним в інкримінованому злочині призначивши йому  покарання  у виді десяти років позбавлення волі  з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк три роки.
Наразі вирок не набрав законної сили  і  може бути оскаржений до Кропивницького апеляційного суду.

кількість переглядів: 1443