Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2021

Прокуратура в апеляції довела, що підприємець самовільно займав земельну ділянку у прибережній захисній смузі річки Дніпро

    Центральний апеляційний господарський суд погодився із правовими висновками, викладеними у рішенні суду першої інстанції.

Так, рішенням господарського суду Кіровоградської області задоволено позовні вимоги Знам’янської місцевої прокуратури та усунуто перешкоди державі в особі Кіровоградської обласної державної адміністрації в користуванні земельною ділянкою площею 0, 15 га, що розташована у прибережній захисній смузі річки Дніпро у складі водоохоронної зони.
Підставою такого звернення прокурора до суду слугувало те, що фізична особа – підприємець, не маючи правовстановлюючого документа на вказану земельну ділянку, з 2018 року здійснював на ній господарську діяльність, що й слугувало підставою для звернення прокурора до суду.
У суді прокурори довели незаконність такого використання – підприємця зобов’язано звільнити самовільно зайняту земельну ділянку шляхом демонтажу, розміщеного на ній майна.

кількість переглядів: 839