Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2021

Прокуратура виявила ряд порушень в діяльності органів пробації

   Кіровоградською обласною прокуратурою проведено перевірки стану додержання законів у діяльності уповноважених органів з питань пробації області під час здійснення ними досудової, наглядової та пенітенціарної пробації, у тому числі при виконанні покарань у виді штрафу.

Перевірками встановлено, що порушення законодавства України та відомчих нормативних актів Міністерства юстиції України  допускаються майже в усіх територіальних підрозділах уповноважених органів з питань пробації.
До прикладу, мають місце випадки необґрунтованого звернення до суду з метою звільнення осіб  від подальшого відбування покарання.
Встановлено факти надсилання до суду подань про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку, за наявності відомостей про вчинення засудженим у період іспитового строку нового злочину. 
Крім того, представниками органів пробації допускається не прийняття участі в судовому розгляді справ вказаної категорії.
Більш того, встановлено факти приховування реальної інформації щодо вчинення повторних кримінальних правопорушень особами, які перебувають на обліку.
На усунення виявлених порушень законодавства внесені 10 документів прокурорського реагування, які перебувають на розгляді.

кількість переглядів: 977