Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2021

Залишила свою новонароджену дитину в небезпеці: судитимуть горе-матір

Кропивницькою окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жінки, яка залишила на підвіконні лікарні свою новонароджену дитину відразу після пологів (ч. 3 ст. 135 КК України).

За версією слідства, 14 березня 2021 року 30-річна мешканка обласного центру самостійно народила дитину вдома без надання кваліфікованої медичної допомоги, надалі, дочекавшись вечора, віднесла немовля до КНП «Дитяча обласна лікарня КОР» де залишила його в коридорі на підвіконні, лише через півтори години  новонароджена дитина була виявлена молодшою медичною сестрою.
Температура тіла малюка при госпіталізації в лікарню становила 32,5 С. Даний стан був загрозливим для життя і міг призвести до настання смерті новонародженого, без надання своєчасної медичної допомоги.
Варто зазначити, що обвинувачена має на утриманні чотирьох малолітніх дітей та відносно однієї дитини позбавлена батьківських прав.
Наразі, обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. В разі доведення вини горе-матері загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.
Досудове розслідування проводили слідчі СВ Кропивницького РУП ГУНП в області під процесуальним керівництвом ювенальних прокурорів   Кропивницької окружної прокуратури.
 
Прес-служба Кіровоградської обласної прокуратури     

кількість переглядів: 1340