Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2021

Завершено слідство за фактом одержання неправомірної вигоди посадовцем Кропивницької міськради

Під процесуальним керівництвом Кропивницької окружної прокуратури завершено досудове розслідування відносно головного спеціаліста одного з управлінь Кропивницької міської ради, викритого на одержанні неправомірної вигоду за вплив на прийняття швидкого та позитивного рішення про видачу дозвільних документів (ч. 3 ст. 369-2 ККУ).

За версією слідства, посадовець вимагав від суб’єктів господарювання неправомірну вигоду за сприяння в отриманні дозвільних документів на здійснення сезонної торгівлі, одночасно вказуючи, що в разі відмови платити, отримання дозвільних документів може тривати роками. Слідством задокументовано ряд фактів одержання обвинуваченим неправомірної вигоди.
На даний час, обвинувальний акт відносно посадової особи скеровано до суду для розгляду по суті.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Кропивницького районного управління поліції ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід -  управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба Кіровоградської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1257