Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2021

Ухилення від сплати 5.5 млн грн податків: судитимуть керівника комунального підприємства на Кіровоградщині

   Кіровоградською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду  обвинувальний акт стосовно керівника одного із комунальних підприємств  області у несплаті податків  у великому розмірі (  ч.2  ст. 212  КК України).

   Слідством встановлено, що протягом 2017-2018 років, директор одного із комунальних підприємств області, являючись службовою особою відповідальною за додержання порядку ведення й достовірність бухгалтерського обліку, своєчасність, повноту нарахування та сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), діючи умисно, в порушення вимог діючого законодавства, шляхом не перерахування в бюджет податку на доходи фізичних осіб та військового збору з виплаченого працівникам підприємства доходу, умисно ухилилась від сплати до бюджету податків і зборів  на загальну суму 5,5 млн.грн.
   У ході досудового розслідування завдані державі збитки відшкодовані у повному обсязі.
   Досудове розслідування  здійснювали слідчі слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Кіровоградській області.
   Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1394