Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2021

Органи обласної прокуратури захищають права в’язнів на належне медико-санітарне забезпечення та лікування: результати перевірки

   Працівниками обласної прокуратури у 2021 році проведено перевірки в діяльності закладів охорони здоров’я державної кримінально-виконавчої служби України в області.

Під час перевірок виявлені порушення прав в’язнів на своєчасність медичного огляду, повноту медичне обстеження та проведення профілактичних медичних оглядів та якість надання стаціонарної медичної допомоги, належного зберігання лікарських засобів, а також належного утримання приміщень медичних частин.
Суттєві порушення прав в’язнів щодо своєчасності лікування встановлено в діяльності Кропивницької міської медичної частини № 14 Філії Державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в Черкаській та Кіровоградській областях.
За результатами перевірок керівництву Філії Державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в Черкаській та Кіровоградській областях органами прокуратури області внесено 13 документів прокурорського реагування.
За результатами розгляду вказівок прокурора, права в’язнів поновлено та забезпечено надання належної медичної допомоги.
Питання дотримання законодавства щодо додержання вимог Кримінально-виконавчого кодексу України, Основ законодавства України про охорону здоров’я та іншого законодавства з питань додержання прав ув’язнених та засуджених осіб на належне медико-санітарне забезпечення та лікування, насамперед в умовах поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19  перебувають на постійному контролі обласної прокуратури.
 

кількість переглядів: 1196