Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2021

Підсумки роботи за півріччя обговорили на оперативній нараді в обласній прокуратурі

   У Кіровоградській обласній прокуратурі відбулася підсумкова нарада під головуванням керівника обласної прокуратури Володимира Твердохліба, на якій обговорили результати роботи на основних напрямах діяльності  у I півріччі 2021 року та першочергові завдання на наступний період.

В роботі наради взяли участь перший заступник та заступники керівника обласної прокуратури, керівники структурних підрозділів, прокурорські працівники обласного апарату, керівники окружних прокуратур, їх заступники та начальники відділів.
Відкриваючи нараду керівник обласної прокуратури відзначив,  що поточного року з урахуванням стану законності та злочинності в регіоні прокуратурою проведено ряд організаційних заходів, які сприяли стабілізації криміногенної ситуації, підвищенню ефективності захисту прав і свобод громадян та інтересів держави.
Зокрема, відмічається зменшення числа облікованих кримінальних правопорушень, у тому числі особливо тяжких та тяжких злочинів. Спостерігається зменшення кількості кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи, у тому числі умисних тяжких тілесних ушкоджень. Активізовано діяльність з викриття кримінальних правопорушень щодо незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збуту наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.
До суду скеровано 12 обвинувальних актів у сфері земельних правовідносин, 50 обвинувальних актів про корупційні правопорушення та 43  - щодо правопорушень у  бюджетній сфері.
Правоохоронними органами виявлено 14 організованих груп та злочинних організації.
Збільшилася кількість викритих корупційних правопорушень - 49 фактів, у тому числі у бюджетній сфері -5, охорони здоров’я – 4, банківській та сфері освіти – по 3 в  агропромисловому комплексі – 1.
У представницькій діяльності прокурорами пред’явлено позовів на загальну суму 1,12 млрд грн. Судами постановлено рішень на користь держави на суму 214,3 млн грн. Площа земель, повернутих у державну та комунальну власність та незаконне надання яких попереджено, склала понад 1 тис гектар.
По завершенню наради Володимир Твердохліб зазначив: «Попри вагомі позитивні напрацюваннями є ще низка проблем та нагальних питань, над вирішенням яких  належить працювати усім нам. А тому вимагаю від першого заступника та заступників керівника обласної прокуратури, керівників структурних підрозділів та керівників окружних прокуратур вжити усіх необхідних заходів з метою належного виконання покладених на органи прокуратури функцій та повноважень».
За результатами проведеної наради прийнято відповідне рішення з визначенням конкретних заходів, спрямованих на підвищення ефективності та результативності у діяльності органів обласної прокуратури на наступний звітний період.

кількість переглядів: 1092