Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2021

Новоукраїнська окружна прокуратура: За незаконне видобування піску судитимуть місцевого мешканця

   За процесуального керівництва Новоукраїнської окружної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно жителя Малої Виски за фактом порушення встановлених правил охорони надр, що створило небезпеку для довкілля (ч. 1 ст. 240 КК України).

За даними слідства, обвинувачений,  у травні  поточного року,  поблизу м. Мала Виска, за відсутності дозвільних документів на видобування корисних копалин та  проведення даних робіт,  здійснив незаконне видобування піску та  суглинку, вчинивши тим самим кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст.240 КК України -  порушив встановлені правила охорони надр, що створило небезпеку для довкілля,  знявши поверхневий родючий шар ґрунту  на  цій ділянці.
 У результаті протиправних дій  обвинуваченого,  об’єднаній територіальній громаді завдано  збитків на суму майже 200 тис грн.
Досудове розслідування здійснювали  слідчі СВ відділення поліції №1 Новоукраїнського РВП ГУНП в Кіровоградській області.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1024