Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2021

Водій, який намагався відкупитися від патрульних поліцейських, постане перед судом

   За процесуального керівництва Новоархангельського відділу Голованівської окружної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно водія, який з метою уникнення адміністративної відповідальності вчинив спробу підкупу патрульних поліцейських (ч.1 ст.369 КК України).

За версією слідства, водій був зупинений патрульними за порушення правил дорожнього руху - проїхав на заборонений сигнал світлофору. В подальшому виявилось, що обвинувачений мав ознаки алкогольного сп’яніння. З метою уникнення відповідальності за скоїні правопорушення чоловік неодноразово пропонував надати патрульним поліцейським неправомірну вигоду, на їх попередження про кримінальну відповідальність за такі дії не реагував. 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. За скоєне чоловіку може загрожувати покарання у виді штрафу від 8500 до 11900 гривень або обмеження чи позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1031