Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.07.2021

Притягнуто до дисциплінарної відповідальності посадову особу держпідприємства за порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції»

Органи прокуратури, в межах повноважень спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції, визначених частиною третьою статті 651 Закону України "Про запобігання корупції", вживають заходи, спрямовані на встановлення причин та умов, що сприяли вчиненню корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, або невиконанню вимог цього Закону в інший спосіб.

   Знам’янською окружною прокуратурою, за матеріалами перевірки Управління стратегічних розслідувань у Кіровоградській області щодо вчинення головним бухгалтером одного з державних підприємств правопорушення, пов’язаного з корупцією внесено подання керівнику зазначеного підприємства щодо проведення службового розслідування, з метою виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню такого правопорушення.
   Подання прокуратури розглянуто та задоволено. За наслідками службового розслідування підтверджено факт порушення головним бухгалтером вимог статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» щодо своєчасного подання декларації осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Посадову особу, яка допустила порушення вимог антикорупційного законодавства, притягнуто до дисциплінарної відповідальності.
 
   Довідково:
   У частині третій статті 651 Закону України «Про запобігання корупції» передбачено, що з метою виявлення причин та умов, які сприяли вчиненню корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення або невиконанню вимог цього Закону в інший спосіб, за поданням спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції або приписом Національного агентства з питань запобігання корупції рішенням керівника органу, підприємства, установи, організації, де працює особа, яка вчинила таке правопорушення, проводиться службове розслідування в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.
 

кількість переглядів: 1336