Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2021

На захист інтересів держави: з початку року прокурорами скеровано до суду позовів на суму понад один мільярд гривень

   У першому півріччі 2021 року Кіровоградською обласною прокуратурою активно використовувалася функція представництва інтересів держави в суді. Як наслідок, прокурорами до суду скеровано позовів на загальну суму понад 1,128 млрд грн.

З урахуванням введення Указом Президента України в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України «Про виклики і загрози національній безпеці України в екологічній сфері та першочергові заходи щодо їх нейтралізації», органи прокуратури Кіровоградщини активно застосовували представницькі повноваження у сфері охорони навколишнього природного середовища.
Так, судами відкрито провадження за позовами прокурорів цієї категорії на суму 479,3 млн грн. Реально виконано рішень  суду на суму 301,9 млн грн. Повернуто ділянок природоохоронного значення  – 315 га. 
У сфері землекористування заявлено  позовів  на суму 575 млн грн. Задоволено 20 позовів на загальну суму 146,7 млн грн.  Реально виконано судових рішень цієї категорії на суму 442,7 млн грн, державі повернуто земельних ділянок площею 796 га.
На захист державної та комунальної власності прокурорами пред’явлено  позовних заяв на суму 51,4 млн грн. Задоволено судами позовів на загальну суму 6,2 млн грн, виконано рішень судів на 35,3 млн грн.
Загалом, поточного року прокурорами пред’явлено позовів на суму понад 1,128 млрд грн, судами задоволено позовів на суму 200,7 млн грн, ще 26,7 млн грн відповідачами відшкодовано добровільно за закритими справами. Забезпечено реальне виконання судових рішень на суму 789 млн грн.
 

кількість переглядів: 931