Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2021

Забруднення та псування земель в Олександрії зі шкодою довкіллю у понад 2 млн грн – підозрюється директор підприємства

   За процесуального керівництва Олександрійської окружної прокуратури повідомлено про підозру керівнику підприємства за фактом забруднення земель відходами, що створило небезпеку для довкілля (ч. 1 ст. 239 КК України).

За даними слідства, з 2019 року, підприємство, згідно договору з міською радою, надавало послуги із утримання та захоронення побутових відходів на території сміттєзвалища в м. Олександрія. Усупереч вимог вказаного договору керівник підприємства не забезпечив належного виконання функцій із утримання та захоронення побутових відходів на території сміттєзвалища – не забезпечено системою захисту грунтових вод, вилучення та знешкодження біогазу та фільтрату.  Вказане, у свою чергу, призвело до систематичного забруднення та псування земель як самого полігону, так і прилеглої до нього території.  
Наразі встановлено, що розмір завданої навколишньому середовищу шкоди, складає більш ніж 2,2 млн. грн.
Досудове розслідування здійснюють слідчі CВ Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області. 
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1305