Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2021

Міське сміттєзвалище неподалік Кропивницького забруднює підземні води в загрозливих масштабах

   За процесуального керівництва Кропивницької окружної прокуратури  слідчими поліції дійснюється досудове розслідування кримінального провадження за фактом забруднення підземних вод через порушення в експлуатації міського сміттєзвалища (ч. 1 ст. 242 ККУ). 

Про це повідомив  керівник Кропивницької окружної прокуратури Володимир Ізотов. 
   «За версією слідства ситуацію допустили посадові особи ТОВ "Екостайл", що обслуговує полігон твердих побутових відходів. Зокрема, полігон не обладнано системою захисту ґрунтових вод та забору фільтрату. Вказане, у свою чергу призвело до систематичного забруднення підземних вод у загрозливих масштабах. Документування протиправної діяльності полігону здійснено 19 липня  слідчими поліції за участі спеціалістів Державної екологічної інспекції Придніпровського округу та фахівців ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»», - зазначив керівник окружної прокуратури  та додав що розмір завданої навколишньому середовищу шкоди буде встановлено в рамках слідства. 
   На даний час,тривають невідкладні слідчі дії. 
   Наголосимо, що посилення боротьби з правопорушеннями у сфері охорони довкілля є одним з основних пріоритетів органів прокуратури. Так, поточного року правоохоронними та контролюючими органами Кіровоградщини на чолі з прокуратурою створено міжвідомчу  робочу групу з цих питань. Основна мета  діяльності створеної групи  - це  посилення заходів захисту довкілля, активізація та акумулювання спільних зусиль усіх служб та відомств із захисту сфери навколишнього природного середовища регіону, виявлення, розкриття та усунення правопорушень у цій сфері та  відшкодування завданих збитків. 

кількість переглядів: 1465