Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.07.2021

Посадовець Кропивницької міської ради підозрюється у вимаганні неправомірної вигоди за сприяння в отриманні дозволів на торгівлю в обласному центрі

   За процесуального керівництва Кропивницької окружної прокуратури викрито корупційну діяльність головного спеціаліста одного з управлінь Кропивницької міської ради, який вимагав та одержав неправомірну вигоду за вплив на прийняття позитивного рішення про видачу дозвільних документів на здійснення сезонної торгівлі на території міста  (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

   Як встановлено в ході досудового розслідування, посадова особа за певну винагороду сприяла суб’єктам господарювання в отриманні дозвільних документів на здійснення сезонної торгівлі,  одночасно вказуючи, що вразі не надання такої неправомірної вигоди, отримання дозвільних документів може тривати роками. Слідством задокументовано одержання підозрюваним декількох фактів неправомірної вигоди – 8 500 грн.
   Наразі головному спеціалісту міськради інкримінується  вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.
   Досудове розслідування здійснюють слідчі Кропивницького районного управління поліції ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід -  управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.
   Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 843