Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2021

На Кіровоградщині викрито злочинну схему заволодіння бюджетних коштами на ремонті доріг: державі завдано понад 10 млн грн збитків

   За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури викрито та припинено протиправну діяльність групи посадових осіб державних підприємств з розкрадання бюджетних коштів виділених на ремонт доріг та неналежного виконання службових обов’язків під час здійснення технічного нагляду за ремонтом доріг (ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, посадові особи державного підприємства автомобільних доріг та керівники підрядних організацій налагодили злочинну схему заволодіння бюджетними коштами, виділених на ремонти автомобільних доріг загального користування місцевого значення на території Кіровоградщини.  Зокрема, розкрадання бюджетних коштів  здійснювали  шляхом підробки документів та завищення фактичної вартості проведених робіт, проведення робіт з невідповідністю проектно-кошторисної документації та не у відповідності до державних будівельних норм. Наразі  слідством встановлено, що сума завданих державі  збитків становить понад 10 млн. грн.
Колишньому посадовцю одного із державних підприємств автомобільних доріг  повідомлено про підозру за  неналежне виконання службових обов’язків під час здійснення технічного нагляду за ремонтом доріг.
В рамках розслідування проведено низку санкціонованих обшуків в офісних приміщеннях підприємств  автомобільних доріг та фірмах підрядниках у ході яких вилучено  документацію протиправної діяльності злочинної групи.
Досудове розслідування здійснюють  слідчі СУ ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області ДСР НП України.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1564