Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2021

Сам себе преміював на 417 тис грн: завершено слідство відносно екскерівника держпідприємства, яке здійснює поставку газу в регіон

   За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно  колишнього голови товариства, що є постачальником газу  на Кіровоградщині, за фактом привласнення майна підприємства ( ч.4 ст. 191 КК України).

Досудовим розслідуванням  встановлено, що керівник постачальної компанії забезпечив собі невмотивовані підвищення заробітної плати, внаслідок  необґрунтованого застосування коефіцієнту посадової структуризації до посадового окладу. У такий спосіб завищив собі суму нарахованої заробітної плати на суму 417 тис грн. Тоді як  нарахування посадовцю такого рівня  будь-яких доплат, надбавок та преміювання відповідно до Статуту, колективного договору, Трудовому контракту та Закону України «Про акціонерні товариства» є виключно компетенцією Наглядової ради Товариства.
Відповідно до висновку судово-економічної експертизи керівником товариства спричинено збитки державному  підприємству на загальну суму 417 тис грн.
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.
Досудове розслідування – СУ ГУНП в Кіровоградській області. Оперативний супровід - Управління стратегічних розслідувань у Кіровоградській області ДСР Нацполіції України.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1151