Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2021

На Кіровоградщині перед судом постануть члени ОЗГ за незаконну порубку захисних лісонасаджень на понад 1.4 мільйонів гривень

   За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури завершено досудове розслідування  стосовно восьми членів організованої злочинної групи за фактом незаконної порубки дерев на території Новоукраїнського району (ч.3 ст.28, ч.4 ст. 246 КК України).

   За даними слідства, вісім жителів Новоукраїнського району, у складі ОЗГ, здійснювали незаконну порубку захисних лісонасаджень  вздовж однієї із колій перегону Укрзалізниці.  Протягом року  члени групи здійснили незаконну порубку близько 100 сироростущих дерев породу Дуб, Ясен, Клен, Гледичія.
   Під час проведення санкціонованих обшуків у фігурантів справи правоохоронці виявили і вилучили транспортні засоби, бензопили та спиляну деревину.
   За висновками судової інженерно-екологічної експертизи систематичною протиправною діяльністю членів групи довкіллю заподіяно шкоди на понад 1.4 млн грн.
Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого управління ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід - Кіровоградське управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.
   Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1332