Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2021

ДТП за участі чотирьох дітей: касаційну скаргу прокуратури задоволено

   Ювенальні прокурори Кіровоградської обласної прокуратури за підтримки Офісу Генерального прокурора у суді касаційної інстанції домоглися перегляду кримінального провадження в частині призначення  додаткового покарання у виді позбавлення  права керувати транспортними засобами для чоловіка, який допустив наїзд на чотирьох малолітніх дітей.

Дорожньо-транспортна пригода сталася наприкінці 2018 року в м. Новоукраїнка. Чоловік,  керуючи автомобілем марки «Opel Kadet» у стані алкогольного сп’яніння, допустив наїзд на чотирьох малолітніх дітей, які знаходились на узбіччі дороги. В результаті наїзду 9-річна дівчинка отримала чисельні тілесні ушкодження, які викликали тривалий розлад здоров'я. 
За скоєне судом першої інстанції чоловіка визнано винним за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України та притягнуто до кримінальної відповідальності без позбавлення права керувати транспортними засобами як додаткового покарання, що і стало підставою для оскарження.
Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду наразі задовольнив  касаційну скаргу Кіровоградської обласної прокуратури, а справу скерував на новий апеляційний розгляд.

кількість переглядів: 1252