Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2021

Цінний подарунок за пом’якшення режиму утримання: судитимуть співробітника кримінально-виконавчої служби

    Кіровоградською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду  обвинувальний акт щодо  вчинення корупційного злочину начальником відділення однієї з виправних колоній області (ч.1 ст. 368 КК України).

   За даними слідства, працівник колонії вимагав у засудженого цінний подарунок  за вирішення питання щодо пом’якшення режиму утримання під вартою на  переведення до дільниці соціальної реабілітації цієї установи.
    Затримали правоохоронці співробітника виправної установи  «на гарячому», під час отримання подарунка - смарт годинника вартістю 15 тис. грн.
   Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
   Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні проводилось слідчими Третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Кропивницькому) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Миколаєві, оперативний супровід УСБУ в Кіровоградській області
     Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1159