Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2021

2 млн грн збитків через неналежне виконання службових обов’язків: колишньому керівнику держпідприємства повідомлено про підозру

   За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому керівнику одного з Держаних підприємств Національної академії аграрних наук за неналежне виконання своїх службових обов’язків, через несумлінне ставлення до них, що призвело до збитків у понад 2 млн гривень ( ч.2 ст.367 КК України).

В ході слідства встановлено, що на початку 2019 року Державне підприємство уклало договір поставки кукурудзи суб’єкту підприємницької діяльності. Умовами вказаного договору, передбачалося сплата штрафних санкцій в разі порушення умов поставки.
В подальшому, протягом 2019-2020 років, директор Державного підприємства НААН, маючи реальну можливість виконати умови вищевказаного договору у передбачений строк, всупереч своїм посадовим обов’язкам, поставку 1200 тон кукурудзи суб’єкту підприємницької діяльності не забезпечив, що призвело до нарахування штрафної неустойки в розмірі 2 380 000 гривень. В зв’язку з цим, на рахунок суб’єкта підприємницької діяльності перераховані вказані кошти за рахунок коштів державного бюджету.
Під час досудового розслідування, у зв’язку з отриманням достатніх доказів, колишньому керівнику держпідприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого  ч. 2 ст. 367 КК України.
Досудове розслідування триває, його здійснюють слідчі  СУ ГУНП в Кіровоградській області, оператьивний супровід – управління стратегічних розслідувань  у Кіровоградській області Департаменту  Стратегічних розслідувань Нацполіції України.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 842