Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2021

На Кіровоградщині повідомлено про підозру членам організованої групи, які торгували фальсифікатом посівматеріалів

   За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру членам злочинної групи, які виробляли та продавали посівмат насіння під виглядом відомих виробників (ч.2, 3 ст.229 КК України).

За даними слідства, троє осіб організували виробництво сільськогосподарської продукції та продавали її на майданчиках оголошень під виглядом відомих виробників. Реалізовували підроблену продукцію через Інтернет та заклади роздрібної торгівлі.
За попередніми даними, особи завдали більше мільйона гривень збитків українській компанії, якій належать авторські права.
У ході обшуків вилучено фальсифіковану продукцію, марковану знаками відомих виробників, а також обладнання для її виготовлення та фасування, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, банківські та сім-картки.
Підозру оголошено за  ч. 3 ст. 229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП України в Кіровоградській області.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1124