Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2021

В обласній прокуратурі відбулося засідання міжвідомчої групи з питань довкілля

  Учора, 7 червня, в приміщенні обласної прокуратури відбулася робоча зустріч членів міжвідомчої робочої групи з питань протидії та розкриття кримінальних правопорушень у сфері охорони навколишнього  природного середовища Кіровоградщини.

 
   На засіданні головував керівник обласної прокуратури Володимир Твердохліб. На зустрічі були присутні заступники керівника обласної прокуратури,  представники поліції, обласної державної адміністрації, екологічної інспекції, агентства водних ресурсів, Держгеокадастру, обласного управління лісового та мисливського господарства, а також інших служб, дотичн
і до сфери контролю довкілля.
   Керівник обласної прокуратури звертаючись до присутніх, вчергове наголосив, що основна мета  діяльності створеної групи  - це  посилення заходів захисту довкілля на Кіровоградщині, активізація та акамулювання спільних зусиль усіх служб та відомств із захисту сфери навколишнього природного середовища регіону, виявлення, розкриття та усунення правопорушень у цій сфері та  відшкодування завданих збитків.
   «Сфера охорони навколишнього природного середовища являється одним із пріоритетних напрямків діяльності органів прокуратури. Забруднення атмосферного повітря є головною екологічною причиною захворюваності населення та його передчасної смертності, однак правоохоронними органами виявляються лише поодинокі випадки вчинення кримінальних правопорушень у цій сфері. Занепокоєння викликає і  стан забруднення та псування земель, незаконна порубка лісу й лісосмуг, незаконне поводження з відходами… Практично не виявляють  такі матеріали  і контролери. Я вертаюся до присутніх з вимогою  сумлінного, відповідального та професійного підходу до виконання своїх службових обов’язків, адже масштаби екологічних загроз вражають».
   Учасники  групи обмінялись інформацією, обговорили пропозиції та перспективи роботи, а також узгодили спільні заходи виконання намічених завдань.

кількість переглядів: 840