Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2021

Убивство пенсіонера та замах на життя двох дівчат: обвинуваченого засуджено до довічного ув’язнення

     За публічного обвинувачення прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури до довічного позбавлення волі засуджено 27-річного чоловіка, який у стані наркотичного сп’яніння вчинив вбивство пенсіонера та замах на вбивство двох жінок (ч. 2 ст. 115 ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 15 п.п. 1, 13 ч. 2 ст. 115, п.п. 4, 7, 13 ч. 2 ст. 115 КК України).

За результатами судового розгляду встановлено, що у червні  2019 року, пізно ввечері, обвинувачений, перебуваючи під дією наркотичних засобів, напав на молоду жінку – душив потерпілу допоки остання не втратила свідомість та, думаючи що жертва мертва, залишив місце скоєння злочину. Наступного дня чоловік намагався задушити 19-річну дівчину поблизу Новомиколаївського пляжу. Проте, йому завадили знайомі потерпілої, які почули крики про допомогу. З місця злочину йому вдалося втекти. Під ранок, дорогою вздовж набережної Інгулу, зустрів пенсіонера-рибака  й проявляючи агресію, посилену станом наркотичного сп’яніння та попередніми невдалими спробами вбивства, побив останнього після чого наніс йому не менше 13 ударів колюче-ріжучим предметом. Потерпілий загинув на місці події.
Суд, дослідивши усі обставини та докази по справі, погодився з позицією прокуратури та призначив обвинуваченому найвищу міру покарання – довічне позбавлення волі. Прокуратура вважає вирок суду законним та справедливим.
Зазначимо, що засуджений раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності та лише наприкінці 2018 року був умовно-достроково звільнений з місць позбавлення волі.   
 Вирок суду ще не набрав законної сили, триває час на апеляційне оскарження.

кількість переглядів: 1118