Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2021

Чоловіка, який у шахрайський спосіб привласнив 100 тис грн, призначених для лікування онкохворої дівчини, притягнуто до кримінальної відповідальності

   За підтримання публічного обвинувачення Кіровоградською обласною прокуратурою  Знам’янський міськрайонний суд  визнав винним 32-річного чоловіка у заволодінні чужим майном шляхом обману (ч.3 ст. 190 КК України) та за несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерних мереж та зв’язку (ч.2 ст. 361 КК України), призначив покарання у виді 6 років позбавлення волі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ніде не працюючий 32-річний чоловік, раніше неодноразово судимий за крадіжки, грабежі та шахрайство, належних висновків для себе не зробив та поведінку не змінив. У червні  2020 року,  натрапивши у мережі Інтернет на оголошення матері про допомогу на лікування онкохворої доньки, обвинувачений зателефонував за вказаним номером  та  представляючись працівником ОДА, вдаючи зацікавленість  у наданні хворій фінансової допомоги, вивідав у матері хворої дівчини  усю необхідну інформацію для вчинення шахрайських дій. Заблокувавши картку, зняв усі зібрані небайдужими людьми на лікування кошти у  сумі 103 тис грн разом із  сумою кредиту.
Вироком Знам’янського міськрайонного суду  Кіровоградської області  від 18.05.2021 32-річного чоловіка визнано винним за ст. 190, ч. 3 ст. 361 ч.2, ст.209 ч.1 КК України та призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі.
 
   Довідково:
   Вирок суду на даний час не набув чинності, триває строк апеляційного оскарження.

кількість переглядів: 1182