Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2021

Привласнення понад 2 млн грн на ремонті будівлі суду: повідомлено про підозру підряднику

        За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру  директору приватного підприємства за фактом привласнення майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем вчинене в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 191 КК України).

 Як повідомив начальник відділу обласної прокуратури Єгор Лагода, досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2019 року Територіальне Управління Державної судової адміністрації України в Кіровоградській області провело відкриті торги по закупівлі робіт з реконструкції нежитлової будівлі під будівлю суду у м. Долинська на  загальну суму майже 7 млн грн. Переможцем аукціону стало приватне підприємство обласного центру. Після підписання договору підряду та отримання авансових коштів для закупівлі будівельних матеріалів підприємець створив на об’єкті видимість будівництва - виконання будівельно-монтажних робіт та частково  взятих договором зобов’язань. З метою безпідставного отримання грошових коштів що виділялись по об’єкту  склав акти приймання  виконаних будівельних робіт до яких вніс завідомо неправдиві  відомості щодо фактичних обсягів виконаних робіт.
Згідно висновку судової будівельно-технічної експертизи вартість фактично виконаних будівельних робіт по об’єкту будівлі суду та довідок про вартість виконаних будівельних робіт склала на 2.4 млн грн менше ніж було зазначено  в актах виконаних робіт, привласнивши грошові кошти у вказаній сумі та  спричинивши збитки державі.
Керівнику підрядної організації уже повідомлено про підозру. Наразі  прокуратура готує до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Кіровоградській області.
 Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1208