Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.05.2021

Розтрата 400 тис грн бюджетних коштів на ремонті школи: повідомлено про підозру начальнику відділу освіти райдержадміністрації на Кіровоградщині

       За процесуального керівництва Олександрійської окружної прокуратури повідомлено про підозру  керівнику одного із  районних відділів освіти за фактом  розтрати майна  шляхом зловживання службовим становищем вчиненому  у великому розмірі ( (ч.4 ст.191 КК України).

За даними слідства,  підозрювана, обіймаючи посаду  керівника районного відділу освіти, уклала з товариством договір підряду на виконання капітального ремонту загальноосвітньої школи. Підрядник зобов’язувався здійснити заміну системи опалення у будівлі освітнього закладу, відремонтувати покрівлю та вікна, а також   утеплити школу.
Посадовець усупереч підписала та скріпила печаткою акт  приймання виконаних будівельних робіт на підставі яких підприємству було перераховано бюджетні кошти за роботи, які  не були  передбачені проектно-кошторисною документацією, розтративши таким чином майно на суму майже 400 тис грн.
Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП України в Кіровоградській області.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

кількість переглядів: 1350