Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2021

Організацію роботи з розгляду звернень обговорили на навчальному семінарі в прокуратурі

    У Кіровоградській  обласній прокуратурі організовано та  проведено семінар з питань організації роботи органів прокуратури Кіровоградської області з розгляду звернень і запитів та забезпечення доступу до публічної інформації.

Захід відбувся за участі керівників структурних підрозділів обласної прокуратури, їх заступників, керівників окружних прокуратур, їх заступників, керівників підрозділів окружної прокуратури та їх заступників, прокурорів і головних спеціалістів обласної та окружної прокуратур.
Відкрила семінарське заняття заступник керівника обласної прокуратури Олена Нестерова,  яка наголосила на необхідності належної роботи з розгляду звернень та запитів громадян і юридичних осіб як одного із пріоритетних напрямків діяльності органів прокуратури. Вона зазначила, що на прокурорів покладається велика відповідальність за якість, повноту та неупередженість розгляду заяв з питань, які належать до їх компетенції, з метою поновлення  порушених прав і законних інтересів громадян, суспільства та держави. 
Перед учасниками семінару виступили начальник відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів обласної прокуратури Валентина Пахаєва та головні спеціалісти відділу Вікторія Чечіна та Юлія Правденко. До відома присутніх доведено основні вимоги чинних законів України та організаційно розпорядчих документів Офісу Генерального прокурора, щодо забезпечення належної організації роботи на зазначеному напрямі, у т.ч. з урахуванням новел у його правовому регулюванні.  Обговорено основні засади організації роботи з розгляду звернень і запитів громадян в органах прокуратури та порядок здійснення цієї роботи, зокрема у новостворених окружних прокуратурах, особливості розгляду депутатських та електронних звернень та запитів  у порядку доступу до публічної інформації. 
Під час заходу учасники також обговорили проблемні питання, які можуть виникати під час роботи прокурора зі зверненнями громадян.
По завершенню семінарського заняття учасники заходу мали можливість обмінятися досвідом щодо організації роботи на даному напрямку роботи.
 

кількість переглядів: 849