Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2021

Виготовлення та збут неякісного автомобільного палива на понад 5 млн грн: повідомлено про підозру трьом членам організованої злочинної групи

        За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури в рамках розслідування кримінального провадження повідомлено про підозру членам організованої групи у складі трьох осіб, які використовуючи потужності одного із НПЗ, здійснювали виготовлення підакцизних товарів.

Наразі організатору та двом членам злочинної групи повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених  ч.1  ст. 204  КК України.
За даними слідства, незаконне виробництво  та збут дизельного пального та бензину на території одного із нафтопереробних заводів Кіровоградщини, організував  житель Голованівського району, залучивши до протиправної діяльності ще двох осіб. З метою отримання неконтрольованого доходу, маючи необхідні виробничі потужності, але не маючи відповідних дозволів (ліцензій) на виготовлення, зберігання та реалізацію підакцизних товарів, здійснював виробництво автомобільного палива, яке не відповідало вимогам ДСТУ - бензину та дизельного палива, яке в подальшому реалізовували різним суб’єктам господарювання та мешканцям регіону за цінами нижче ринкових.
При цьому, збут незаконно виготовлених нафтопродуктів у податковій звітності відображався під виглядом не підакцизної продукції, а похідних нафтопродуктів.
Незважаючи на методи конспірації, незаконну діяльність ділків вдалося викрити та припинити. З незаконного обігу вилучено незаконно виготовлених підакцизних товарів на суму 5.7 млн. грн.
Досудове розслідування триває. Його здійснюють слідчі  Головного управління ДФС у Кіровоградській області, оперативний супровід співробітників УПЕП ГУ ДФС в області та УСБУ в області.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 965