Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2021

Справу про підкуп посадовця поліції скеровано до суду

        За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно фігуранта кримінального провадження, який  вчинив спробу підкупу посадовця поліції за непритягнення до кримінальної відповідальності за підозрою у вчиненні розбою (ч.3 ст.369 КК України).

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду. Обвинуваченому інкримінується  ч.3 ст.369 КК України (надання службовій особі, яка займає відповідальне становище неправомірної вигоди). У разі доведення вини чоловіку загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Як ми повідомляли раніше, обвинувачений, у грудні минулого року, зі спільникоми,  із застосуванням зброї, здійснили розбійний напад на складські приміщення  сільськогосподарського підприємства. З території  відкрито викрали два трактора, оприскувач, плуг, а також грошові кошти завдавши господарству збитків на близько мільйон гривень.
Підозрюваний запропонував  керівнику карного розшуку ГУНП в області неправомірну вигоду у розмірі 9000 доларів США за не притягнення його та  інших членів групи до кримінальної відповідальності за вищевказані злочини. Після передачі першої частини від обіцяної суми – однієї тисячі доларів США, був затриманий. 
Досудове розслідування здійснювали  слідчі СУ ГУНП в Кіровоградській області.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1029