Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2021

За незаконну порубку дерев - кримінальна відповідальність

          Під процесуальним керівництвом Новоукраїнської окружної прокуратури завершено досудове розслідування  та направлено до суду обвинувальний акт  за ч.1 ст. 246 (незаконна порубка дерев у захисних насадженнях) Кримінального кодексу України, відносно 26 річного чоловіка, який організував незаконну порубку дерев полезахисної лісової смуги.

За версією слідства, підозрюваний, у березні поточного року,  з метою заготівлі деревини захисних насаджень на території  Маловисківської територіальної громади бензопилою спиляв десяток дерев породи Клен. Роботи було проведено у незаконний спосіб, самовільно, без відповідних дозвільних документів.
Відповідно до проведеного розрахунку розмір матеріальних збитків, заподіяних злочином територіальній громаді  становить понад 24 тис грн.
 
Завершено досудове розслідування щодо жителя району за вчинення аналогічного кримінального правопорушення Олександрійською окружною прокуратурою ( ч.1 ст. 246 КК України). Обвинувачений  у протиправний спосіб вчинив порубку дерев породи Акація, спричинивши збитків державі на  суму понад 22 тис грн.
Наразі подальшу долю обвинувачених вирішуватиме суд.
 
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1527