Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2021

На Кіровоградщині за втручання прокуратури підприємство сплатить 800 тисяч гривень збитків через самовільний забір прісних вод

Господарський суд Кіровоградської області задовольнив позови Кропивницької окружної прокуратури про стягнення з суб’єкта господарювання майже вісімсот тисяч гривень збитків, заподіяних навколишньому природному середовищу.

Підставою для звернення до суду стало те, що підприємство для здійснення господарської діяльності,за відсутності спеціального дозволу на користування надрами, тривалий час самовільно здійснювало забір підземних прісних вод.
Внаслідок бездіяльності контролюючого органу, невжиття ним заходів цивільноправового характеру Державний та місцеві фонди охорони навколишнього природного середовища не отримували необхідних для здійснення природоохоронних та ресурсозберігаючих заходів коштів екологічної шкоди.
 
Довідково:
 
Суб’єктам господарювання для здійснення господарської діяльності земля та інші природні ресурси надаються в користування на підставі спеціальних дозволів (рішень) уповноважених державою органів.
Чинним законодавством передбачено обов’язок отримання господарюючими суб’єктами як дозволу на спеціальне водокористування, так і спеціального дозволу на користування ділянкою надр. При цьому спеціальний дозвіл на користування надрами дає право на видобування підземних вод, а дозвіл на спеціальне водокористування – право на їх використання.

кількість переглядів: 1358