Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2021

15 тисяч гривень неправомірної вигоди за закриття кримінального провадження та уникнення покарання

        За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру  мешканцю Кропивницького району за фактом підкупу посадовця кропивницької поліції ( ч.3 ст.369 КК України).

За даними слідства, 27-річний чоловік запропонував посадовцю поліції грошову винагороду за вирішення питання щодо непритягнення його до кримінальної відповідальності у кримінальному провадженні розпочатому за фактом спричинення ним тілесних ушкоджень. Фігурант кримінального провадження запропонував поліцейському 15 000 гривень «відкупних". Затримали його при передачі частини від обіцяної суми - 5 000 гривень.
Наразі  чоловіку повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.
Підозрюваному уже визначено міру запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту. Прокуратура оскаржуватиме його в апеляційній інстанції.
Досудове розслідування здійснюють  слідчі слідчого управління  ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід  - Кіровоградське управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.
Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1179