Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2021

Смертельний наїзд на школярку у с. Бережинка. Водія засуджено до 8 років позбавлення волі

        За підтримання публічного обвинувачення обласною прокуратурою Кіровоградський  районний суд визнав винним 44- річного водія у  ДТП  у с. Бережинка - смертельному травмуванні 11-річної школярки та зникнення з місця події ( ч.2 ст.286, ч.1 ст.135 КК України).

Як ми повідомляли раніше, трагічна подія  сталася 9 листопада 2020 року, близько 16.20 год., у с. Бережинка Кропивницького району.
Керуючи автомобілем марки ЗАЗ у стані сильного алкогольного сп’яніння, навпроти будинку по вул.Центральній, водій допустив наїзд на пішохода – малолітню дівчину 2009 р.н., яка рухалась по правій обочині біля проїзної частини дороги по ходу руху транспортного засобу.
За словами  прокурора у кримінальному провадженні Остапа Кравчука  після наїзду водій жодних заходів для надання допомоги дитині не вжив, і після скоєння  аварії зник з місця пригоди.  Внаслідок наїзду дитина отримала  тяжкі тілесні ушкодження, які виявилися несумісними з життям і загинула на місці події.
44-річного керманича засуджено за  двома статтями  Кримінального кодексу України  -  ч.2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого) та ч.1 ст. 135 КК України (залишення в небезпеці). Обвинуваченому призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки.
Наразі  вирок суду не набрав законної сили, триває час на апеляційне оскарження.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1143