Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2021

Обвинувальний акт стосовно підприємливого жителя області, який налагодив незаконне виготовлення та реалізацію алкогольних напоїв, скеровано до суду

        Кіровоградською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості щодо жителя міста Олександрія, який обвинувачується у вчиненні злочинів передбачених ч. 1, 2 ст. 204 КК України.

За даними слідства, «підприємливий ділок» з жовтня 2019 року по березень поточного року,  без відповідних дозволів (ліцензій) на виготовлення підакцизних товарів, незаконно виготовляв алкогольні напої з використанням харчових ароматизаторів.
Діяльність протиправну розгорнув в одній із орендованих квартир м. Олександрія, а фальсифіковані напої реалізовував  практично по усій території Кіровоградщини.
Під час санкціонованих обшуків виявлено та вилучено 20 ПЕТ-пляшок, об’ємом по  10 л. кожна, заповнені незаконно виготовленим спиртом етиловим, 2 ПЕТ-пляшки, об’ємом 10 л., горілки; 1 ПЕТ-пляшку об’ємом 10 л. заповнену коньяком; 1 картонний короб з поліетиленовим пакетом ємністю 10 л. (типу «Bag-in-box»), заповнений незаконно виготовленим алкогольним напоєм під виглядом горілки; 139 поліетиленових пакетів ємністю по 10 л. кожний (типу «Bag-in-box»); 20 флаконів з харчовими ароматизаторами.
Відповідно до висновку експертизи виготовлені алкогольні напої не відповідали вимогам ДСТУ.
За скоєне чоловіку загрожує до 5 років ув’язнення.
Досудове розслідування провадження здійснювали слідчі  СУ ГУ ДФС в Кіровоградській області.
Досудове розслідування здійснювали слідчі податкової міліції Кіровоградщини.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 912