Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2021

Нелегальний експорт високоякісної деревини з лісгоспів Кіровоградщини (ФОТО)

        За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури  викрито протиправний механізм масштабного експорту високоякісної деревини з держлісгоспів Кіровоградщини (ч. 3 ст. 201-1 та ч. 3 ст. 191 КК України).

За даними слідства, мова йде про цінні породи деревини, які вивозились з лісових господарств Кіровоградщини за кордон під виглядом низькосортної продукції за заниженими цінами.  Щомісяця реалізовувалось по 500 кубометрів цінної деревини.
На території Кіровоградської, Черкаської та Рівненської областей правоохоронцями  затримано чотири вантажівки, що незаконно везли за кордон майже 100 кубів деревини і пиломатеріалів.
Розпочато  розслідування за  ч. 3 ст. 201-1 (переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю лісоматеріалів або пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев, лісоматеріалів необроблених, а також інших лісоматеріалів, заборонених вивозу за межі митної території України) та ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.    
Проводяться першочергові слідчі дії.
Досудове розслідування здійснюють слідчі УСБУ в Кіровоградській області, оперативний супровід -   УСБУ В Кіровоградській області спільно із УСБУ у Миколаївській області.
      

кількість переглядів: 995