Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2021

На Кіровоградщині жінка підозрюється у шахрайстві в особливо великому розмірі

        За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру 40-річній мешканці області  за фактом шахрайства в особливо великому розмірі  ( ч.4 ст. 190 КК України).

За даними слідства,  підозрювана, протягом  2019-2020 років систематично вчиняла  дії направлені на заволодіння грошовими коштами   місцевих жителів, шляхом їх обману. Жінка організувала дію так званої фінансової піраміди прикриваючись наданням послуг авторитетної  банківської установи в якій на той час працювала. Наразі слідством встановлено близько десятка потерпілих. Сума, на яку підозрювана ошукала місцевих жителів,   сягає близько сотні тисяч доларів США.
Наразі жінці інкримінується вчинення  кримінального правопорушення,  передбаченого ч.4 ст.190  (заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.  За клопотанням прокуратури підозрюваній уже обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою із правом внесення застави.
За  цей вид злочину передбачено покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід – співробітники управління карного розшуку ГУНП в Кіровоградській області.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1132