Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2021

Захист інтересів дітей та протидія насильству – у прокуратурі області відбувся семінар для ювенальних прокурорів окружних прокуратур

       Під головуванням керівника Кіровоградської обласної прокуратури Володимира Твердохліба  відбувся  навчальний тренінг для ювенальних прокурорів новостворених окружних прокуратур регіону, які розпочали свою роботу 15 березня цього року.

Також у семінарі взяли  активну участь експерти НДЕКЦ МВС України.
Тематика заходу: особливості виконання функцій прокуратури з питань захисту інтересів дітей та протидії насильству.
Під час тренінгу начальником відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству обласної прокуратури Аллою Мороз наголошено на актуальності у практичному застосуванні ювенальними прокурорами Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення», затвердженого спільним наказом Міністерства юстиції України та Генеральної прокуратури України від 21.01.2019, порядок та підстави для цього.
Також обговорено практичну необхідність втілення вимог Лансаротської конвенції в частині дієвого захисту дітей, які стали жертвами злочинів проти статевої свободи та недоторканості.
Водночас із запрошеними експертами НДЕКЦ МВС України обговорено проблематику, яка виникає у слідчих поліції та процесуальних прокурорів під час призначення експертиз у кримінальних провадженнях в сфері охорони дитинства, зокрема під час дослідження законності використання бюджетних коштів в означеній сфері, розпорядження землями навчальних закладів тощо.
Захід пройшов із дотриманням карантинних вимог та в атмосфері бажання дієвої допомоги дітям, які потерпають від злочинів та конфліктують із законом.

кількість переглядів: 964