Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2021

Завершено слідство у справі кропивничанина, який «вивів» понад гектар землі із власності територіальної громади обласного центру

        За процесуального керівництва Кропивницької окружної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно 40-річного кропивничанина за фактом протиправного заволодіння земельною ділянкою понад один гектар по вул. Волкова належній територіальній громаді міста Кропивницького (ч.4. ст.190, ч.4 ст.358. ч.1 ст.209 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений, шляхом використання підробленого Державного акту на право власності на земельну ділянку, увів в оману осіб залучених до процесу оформлення землі, внаслідок чого зареєстрував земельну ділянку загальною площею 1,0928 га., належну територіальній громаді на своє ім’я.
У подальшому фігурант справи здійснив поділ вказаної  землі на дві ділянки, що призвело до  виключення з кадастрової карти відомостей про існування земельної ділянки загальною площею 1,0928 га, як такої, та появи двох нових, чим було змінено форму (перетворення) майна одержаного злочинним шляхом.
Наразі обвинувальний акт за обвинуваченням особи у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч.4. ст.190 (шахрайство в особливо великому розмірі), ч.4 ст.358 (підроблення документів ) ч.1 ст.209 ( відмивання доходів одержаних злочинним шляхом) КК України скеровано до суду.
Досудове розслідування провадження здійснювали слідчі Кропивницького районного управління поліції ГУ Нацполіції у Кіровоградській області.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 893