Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2021

За несвоєчасне подання е-декларації до адміністративної відповідальності притягнуто депутатів міської та районної рад, а також старосту

          Оскільки наразі триває кампанія декларування доходів громадян за 2020 рік, нагадуємо, що у випадку не подання чи несвоєчасного подання щорічної декларації про доходи передбачена адміністративна відповідальність.

 

Так протягом одного дня Новоукраїнський районний суд, за участі прокурорів окружної прокуратури, розглянув  три  протоколи з ознаками корупції.
Постановами цього суду визнано винним депутатів районної ради, міської ради та старосту відповідної ради Новоукраїнського  району у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого частиною першою статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Вказані суб’єкти декларування, в порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції», несвоєчасно подали щорічні декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2019 рік.
На депутатів районної ради, міської ради та старосту рішенням суду накладено штрафи у розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.
 Рішення суду набрали законної сили.
 
          ДОВІДКОВО:
Відповідно до частини першої статті 45 вищезазначеного Закону суб’єкти декларування зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається НАЗК.
 
 
 

кількість переглядів: 1024