Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2021

Жінка, яка обвинувачується в умисному вбивстві 12-річної доньки, залишиться на примусовому лікуванні

           38-річна кропивничанка, яка обвинучується у вбивстві  своєї неповнолітньої доньки, яке сталося 8 грудня 2017 року  в обласному центрі, продовжить лікування (п.2, п.4 ч. 2 ст. 115 КК України).

Таке рішення, сьогодні, 18 березня, ухвалив Кропивницький апеляційний суд, не  задовольнивши апеляційну скаргу захисту.
Прокурор  у кримінальному провадженні Костянтин Клюкін просив суд залишити ухвалу суду першої інстанції без змін та  застосовування до обвинуваченої примусового лікування.
Сторона захисту  вимагала відмовити у застосуванні примусового лікування та закрити кримінальне провадження. Суд відмовив  захисту у задоволенні апеляційної скарги та залишив рішення суду першої інстанції про примусове лікування у психіатричній лікарні без змін.  
Нагадаємо, 8 грудня 2017 року 12-річна дівчинка пішла до  школу і  не повернулася. 12 грудня було  знайдено тіло дитини зі слідами насильницької смерті. За підозрою у вбивстві своєї неповнолітньої доньки було затримано її матір. Слідством  зібрано достатню кількість доказів вини жінки та за висновками судово-психолого-психіатричної експертизи встановлено, що підозрювана на момент вчинення вбивства та на даний час «не здатна усвідомлювати свої дії та керувати ними».        
Процесуальним прокурором у кримінальному провадженні  затверджено клопотання про застосування щодо жінки примусових заходів медичного характеру.
Кіровський районний суд,  задовольнив клопотання прокуратури  - враховуючи тяжкість захворювання жінки, суспільну загрозу та базуючись на висновках психологічної експертизи, ухвалив рішення  застосувати до обвинуваченої примусове лікування.

кількість переглядів: 981