Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2021

Вирубав більше 800 дерев на території лісництва: мешканцю Гайворонського району повідомлено про підозру

        Під процесуальним керівництвом Новоукраїнської місцевої прокуратури повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка дерев у захисних насадженнях) Кримінального кодексу України, мешканцю Гайворонського району, який вчинив на території Голованівського лісництва незаконну порубку дерев.

За даними досудового розслідування, підозрюваний здійснив незаконну порубку  дерев на території, яка належить ДП «Голованівське  лісове господарство».  Чоловік бензопилою знищив  856 дерев породи «граб», «дуб», «ясен»,  «липа». Роботи було проведено у  незаконний спосіб, без відповідних дозвільних документів на проведення рубок.
Відповідно до проведеного розрахунку розмір матеріальних збитків, заподіяних злочином становить понад 250 тис грн.
За клопотанням прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту. За скоєне чоловіку загрожує покарання  від 5 до 7 років ув’язнення.
Триває досудове розслідування.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1158